معایب سمند EF7 و هر آنچه در مورد سمند EF7 باید بدانید
در اوایل دههی 80 خورشیدی بود که ایرانخودرو پس از چندین و چند سال تولید پیکان به این نتیجه رسید که دیگر بس است! هرچند دیر ولی بالاخره چنین نتیجهای حاصل شد. حالا باید جایگزینی برای این خودرو پیدا میکردند. خودرویی که دیگر همه انگلیسی بودنش را فراموش کرده بودند و آن را مانند پسته و فرش منحصر به ایران میدانستند. هیچوقت مشخص نشد که تندر 90 بهجای پیکان آمد یا سمند بهجای آن تولید شد؛ اما منطقیترین جایگزین پیکان را بایدپراید عنوان کرد که پس از توقف تولید پیکان به پرفروشترین خودروی تولید داخل تبدیل شد. در اصل باید گفت که ایرانخودرو بازار داغ پیکان را دودستی به رفیق بهظاهر رقیب خود تقدیم کرد. از بحث دور نشویم. بههرحال در سال 1381 سمند تولید شد. در سالهای نخست از موتور پژو 405 GLX برای به حرکت درآوردن این محصول داخلی استفاده میشد. پس از گذشت سالها و تغییراتی که برخی جزئی و برخی چشمگیر بودند، در اوایل دههی 90 خورشیدی ایرانخودرو پیشرانهای ساخت وطن بر روی این خودرو قرار داد. نام این پیشرانه EF7 است و سمندهایی که از این پیشرانه بهره میبرند سمند LX EF7 نام دارند. با ما همراه باشید تا هر آنچه در مورد سمند EF7 باید بدانید را باهم بررسی کنیم و معایب و مزایای آن را هم مرور کنیم؛ اما اولازهمه باید بدانیم مشخصات فنی این مدل از سمند چگونه است.
مشخصات فنی سمند EF7
سمند EF7 پیشرانهای با همین نام زیر کاپوت خود پنهان کرده است که نزدیک به 1.7 لیتر گنجایش دارد و در دو حالت بنزینی و پایه گازسوز به بازار عرضه میشود. بدون شک موتوری که پایه بنزین دارد، قدرت بیشتری نسبت به برادر گازسوز خود تولید میکند. هرچند تفاوت بین خروجیهای این دو مدل موتور زیاد نیست. موتور EF7 در مدل بنزینی حداکثر قدرتی معادل 113 اسب بخار در دور موتور 6000 دور بر دقیقه تولید میکند و در مورد مدل پایه گازسوز این عدد با 13 واحد افت، 100 اسب بخار در دور موتور 6000 دور بر دقیقه تولید میکند. حداکثر گشتاوری که از کارکرد موتور بنزینی حاصل میشود 155 نیوتون متر در دور موتور 3500 تا 4500 دور بر دقیقه است و در مدلی که موتورش پایه گازسوز است 136 نیوتون متر در همین بازهی دور موتور، نهایت گشتاوری است که به دست میآید.
حداکثر سرعتی که مدل بنزینی موتور EF7 به آن دست پیدا میکند، توسط ایرانخودرو 190 کیلومتر اعلامشده است که در مدل دیگر که سوخت پایه گاز است این عدد با افت 10 عددی به 180 کیلومتر در ساعت میرسد.
مدتزمان لازم برای رسیدن به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت از حالت سکون برای هر دو مدل 12 ثانیه اعلامشده است که به نظر نمیآید واقعیت داشته باشد. حتی اگر برای مدل بنزینی بتوان این عدد را حقیقی در نظر گرفت، برای مدلی که بهصورت پایه گاز میسوزاند هضم آن سخت است.
در کل سمند EF7 و بهطور جزئیتر پیشرانهی EF7 اعداد خوبی در آمار دارند و البته باید گفت که انصافاً این اعداد اگر خود حقیقت هم نباشند، خیلی از اصل داستان دور نیستند.
سمند EF7 پایه گازسوز
این مدل از سمند، نوعی از موتور EF7 را بر روی خود دارد که سوخت اصلی آن گاز است. مشخصات این نوع موتور را در بالا ذکر کردیم و شاهد بودید که اختلاف فاحشی با مدل بنزینی مشاهده نمیشود.
طبق ادعای ایرانخودرو، این موتور در بین 10 موتور برتر گازسوز موجود در جهان رتبهی سوم را در اختیار دارد. کاری به درست و غلط بودن این ادعا نداریم، اما باید گفت که به تائید بیشتر مالکان این خودرو، این موتور هم در هنگام مصرف بنزین و هم در هنگام مصرف گاز کیفیت مطلوبی دارد و بهاحتمالزیاد حتی هنگام تغییر مصرف از گاز به بنزین یا برعکس متوجه تغییری نخواهید شد.
طرز کار موتورEF7 به این شکل است که گاز را بهعنوان سوخت اصلی در نظر میگیرد و پس از اتمام گاز از بنزین برای ادامهی حرکت استفاده میکند. همانطور که گفتیم موتور EF7 آنقدر نامحسوس از این بشقاب به سراغ بشقاب بعدی میرود که احتمالاً شما هیچ تغییری حس نمیکنید.
فراموش نکنید که به خاطر بحث گران شدن بنزین و بازگشت کارت سوختها، سمند EF7 پایه گازسوز میتواند به گزینهی جذابتری در بازار تبدیل شود.
روغن موتور و تسمه تایم موتور EF7، تعویض و بهترین جنس
اگر دفترچهی راهنمای سمند EF7 را مطالعه کنید، متوجه میشوید که روغنموتور مناسب برای موتور این خودرو 10W-40 SL سینتیک است. برای تعویض روغنموتور موتور EF7، برندهای مختلف ایرانی و خارجی مدلهای زیادی دارند. از کاسترول و توتال گرفته تا بهران. روغنموتورهای تمام سینتیک و نیمه سینتیکی تولید میشود که همه برای این موتور مناسب هستند.
در مورد تسمه تایم هم مدل پاور گریپ (گیتس) میتواند انتخاب مناسبی باشد. زمان تعویض تسمه تایم هر خودرو پس از طی مسافتی خاص که در دفترچه ذکرشده، میباشد، اما در نظر داشته باشید که اگر تسمه تایم پوسیده باشد باید تعویض شود، حتی اگر به مسافت درجشده در دفترچه نرسیده باشد.
مصرف سوخت موتور سمند EF7
در متن اشاره کردیم که سهمیهبندی مجدد بنزین و البته بالاتر رفتن قیمت آن از همیشه جدیتر است. در کشور ما ثابتشده هر بحثی که پیش بیاید، هرچقدر هم که مسئولین موضوع را تکذیب کنند، بازهم اتفاقی قریبالوقوع است.
به همین جهت مصرف پایین سوخت بازهم به فاکتوری مهم در انتخاب خودرو بدل شده است. عددی که از طرف کارخانه برای مصرف سوخت اعلامشده است، 8.7 لیتر در هر 100 کیلومتر است که البته به گواه دارندگان این خودرو واقعیت ندارد و مصرف واقعی سمند EF7 بیش از این حرفها است. در ضمن گنجایش باک این خودرو 70 لیتر است که عدد قابلتوجهی است.
ناگفته نماند که موتور EF7 دارای استاندارد آلایندگی یورو 5 است و کاملاً سازگار با محیطزیست محسوب میشود.
مزایا و معایب سمند EF7
راحتی اتاق سمند، یکی از مزیتهایی است که از ابتدای تولید سمند وجود داشت و همچنان هم ادامه دارد. قدرت بالای موتور EF7 بهخصوص نسبت به رقبای داخلی از دیگر مزیتهای سمند EF7 است. همچنین عدمتغییر قابلتوجه قدرت موتور هنگام استفاده از گاز هم نکتهای است که نباید بهراحتی از آن گذشت. اینها علاوه بر نکاتی که بالاتر به آنها پرداختیم از مزایای سمند EF7 به شما میروند؛ اما معایب این خودرو
گرانی قطعات از معایبی است که با توجه به تولید داخل بودن این خودرو و موتور توی ذوق خریدار میزند. درست است که موتور EF7 از قدرت بالایی برخوردار است، اما این موضوع در سرعتپایین صدق نمیکند و به گواه مالکین، قدرت موتور پس از عبور از سرعت 60 کیلومتر بر ساعت خود را نشان میدهد. همچنین در سرعتهای بالا صدای زیادی به اتاق منتقل میشود که با زیاد کردن صدای سیستم صوتی حل میشود!
- ۹۷/۱۰/۲۷
- ۲۳۴ نمایش